14 юни - Световен ден на безвъзмездното кръводаряване

На този ден изказваме благодарност на всички доброволни и безвъзмездни кръводарители, на тези, които спасяват непознати болни, на тези, които даряват живот.

Човешката кръв е уникална, тя няма аналог, но тя връща на стотици хора здравето и радостта.

По традиция, Кръвен център - Пловдив на този ден ще установи своя мобилен кабинет за кръводаряване на пл. Централен, от 9.00 до 14.00 часа, за улеснение и удобство на желаещите да кръводарят.

Надяваме се повече граждани и гости на гр. Пловдив да се включат в тази хуманна инициатива, да проявят милосърдие и човечност и да се приобщат към групата на безвъзмездните и доброволни кръводарители.

k1

Кръвта е дар за живот - подарете живот!

ЕСЕННА СТУДЕНТСКА КАМПАНИЯ

Районен център за трансфузионна хематология - Пловдив стартира есенната кръводарителска кампания за студенти и преподаватели във висшите учебни заведения на град Пловдив под мотото: Дарете кръв, подарете живот!

На вниманието на всички желаещи да се включат в акциите за безвъзмездно кръводаряване предоставяме информация за обектите с екипи от Кръвен център - Пловдив:

  • на 4 и 7 ноември - в ПУ "Паисий Хилендарски";
  • на 7, 8 и 9 ноември - в Университет по хранителни технологии;
  • на 8 ноември - в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство;
  • от 10 до 16 ноември - кръводаряване в Медицински университет Пловдив;
  • на 11, 14 и 15 ноември - във Факултет по дентална медицина;
  • на 16, 17 и 18 ноември - в Медицински колеж;
  • от 21 до 25 ноември кръводаряване в Аграрен университет.

Надяваме се, че младите хора на град Пловдив ще покажат високо гражданско съзнание и милосърдие и ще се включат в тази хуманна инициатива.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРИМ!

Студентска кръводарителска кампания

През месец Април стартира пролетната студентска кръводарителска кампания, в която са включени всички висши учебни заведения на град Пловдив под мотото: Дарете кръв, подарете живот!

По традиция започваме с ПУ"Паисий Хилендарски" на 1 и 2 април - Нова сграда, от 8,30 до 13,00 часа в семинарна зала 101; на 3 и 6 април - Ректорат, от 8,30 до 13,00 часа в лекарския кабинет.

На 6,7 и 8 април Технически университет - Филиал Пловдив - от 8,30 до 13,00 часа в кабинет № 4120.

На 14, 15, 16 и 17 април от 8,30 до 13,00 часа - Медицински университет, Ректорат. Кръводаряването ще се извършва в залата на КНСБ до Детска клиника.

На 20, 21 и 22 април от 8,30 до 14,00 часа в УМБАЛ"Свети Георги", в кабинета за кръводаряване - за служители и студенти.

На 14 и 15 април - Медицински колеж, от 8,30 до 13,00 часа;

На 17 и 20 април от 8,30 до 13,00 часа - Факултет Дентална медицина;

На 20, 21, 22, 23 и 24 април - Аграрен университет, от 8,30 до 13,00 часа;

На 21 април - Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство;

Последни в кампанията ще се включат студентите от Университета по хранителни технологии - на 27, 28 и 29 април.

 

Уважаеми студенти! Станете част от семейството на безвъзмездните и доброволни кръводарители, участвайте в студентската кампания, не забравяйте, че можете да направите добро, можете да спасите човешки живот!

Чрез кръводаряването имате възможност да получите информация за резултатите от направените Ви лабораторни изследвания, при деклариране на желание бихте получили и документ за това.

Коледни и Новогодишни празници

В празничните и почивни дни Кръвен център - Пловдив /бул. България 234Б/ ще работи с кръводарители

от 9.00 до 15.00 часа на:

23.12. 2015г. - сряда;

24.12.2015г. - четвъртък;

26.12.2015г. - събота;

27.12.2015г. - неделя;

31.12.2015г. - четвъртък;

02.01.2016г. - събота;

03.01.2016г. - неделя.

Неработни дни: 25.12.2015г. и 01.01.2016г..

Нека в дните на смирение и благотворителност покажем своята съпричастност и милосърдие!

ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

Благодарим Ви, учители и ученици!

Приключи една успешна кръводарителска кампания за учителите и учениците, навършили 18 години от учебните заведения в гр. Пловдив и Областта.

Благодарим на всички кръводарители!

Благодарим от името на многобройните нуждаещи се пациенти на младите хора за ентусиазма, добрината и човечността, те ни вдъхнаха увереността, че са достойни да продължат традициите в безвъзмездното кръводаряване и да помагат благотворително!

14 юни - световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

На 12, 14 и 15 юни от 9,00 до 14,00 часа на площад "Стефан Стамболов" /пред Общината/ ще бъде разположен подвижен кабинет за кръводаряване, за гражданите и гостите на град Пловдив по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

Благодарим Ви, кръводарители!02073566

Дарете кръв, подарете живот!

       

През настоящата 2015г. безвъзмездното и доброволно кръводаряване на РЦТХ - гр. Пловдив ще се проведе под мотото: 

ДАРЕТЕ КРЪВ, ПОДАРЕТЕ ЖИВОТ!

По традиция през януари започваме с кръводарителски акции в структурите на ОД на МВР на ПБЗН в Пловдив и Областта.

Със съдействието на общинските кметове ще бъдат обхванати и всички Общини и по-големи селища от региона на Област Пловдив.

От миналата година осъществихме успешни кръводарителски кампании в някои хотелски вериги, банкови институции, в някои нови фирми като създадохме чудесни партньорства, които се надяваме да продължат и през тази година.

На площад Централен, целогодишно всеки вторник и сряда, от 9.00 до 15.00 часа ще бъде разположен мобилният кабинет за кръводаряване за удобство и улеснение на гражданите и гостите на град Пловдив, които желаят да кръводарят.

През месеците март и април се провеждат ученически и студентски кампании. Надяваме се младите хора да бъдат все така съпричастни и да се включат, както и досега активно в това хуманно дело.

От няколко години на благотворителните ни акции за Цветница да разполагаме подвижния кабинет за кръводаряване пред храма "Св. Св. Петър и Павел", а за Спасовден пред храма "Света Троица", станаха традиция.

На 14 юни отбелязваме Световния ден на безвъзмездния и доброволен кръводарител като разполагаме мобилния кабинет за кръводаряване на площад Централен.

През летния сезон и при дълги празници, недостига на кръв и кръвни продукти се опитваме да запълним с кръводарителски кампании във всички здравни заведения на град Пловдив, в общинските администрации на общините Пловдив, Родопи и Марица, кметствата на Община Пловдив - Северен, Източен, Тракия, Южен, Западен и Централен.

За гражданите и гостите на град Пловдив

На светлия християнски празник Цветница, в близост до храма "Св. Св. Петър и Павел", ще бъде разположен подвижния кабинет за кръводаряване на РЦТХ - гр. Пловдив, от 9,00 до 14,00 часа.

Надяваме се, чрез това благотворително мероприятие да се провокира човечността и милосърдието на Пловдивчани и гостите на града, като съчетаем този пролетен празник с едно добро, осмислено дело.

Апелираме гражданското общество да проявят своята хуманност, включвайки се в тази инициативаsn6

Poker websites gbetting.co.uk/poker sign up bonuses