Поздрав по случай 14 юни - Световен ден на безвъзмездния кръводарител

Donor

Ръководството, целият колектив на Районен център за трансфузионна хематология - Пловдив и лекуваните с кръв и кръвни съставки пациенти, изказвт своята най-сърдечна благодарност към всички безвъзмездни и доброволни кръводарители и към всички дарители на реконвалесцентна плазма, отзовали се в условията на световна пандемия от Ковид-19 през 2020 и 2021 година.

Сърдечно благодарим, че помогнахте за своевременното набавяне на необходимите количества кръв и кръвни биопродукти за нуждите на здравните заведения и помогнахте в лечебния процес на много граждани на Пловдив и Пловдивския териториален обхват.

Болните хора се нуждаят от лечение с кръв и кръвни съставки ежедневно, така че без добротворството, загрижеността и отзивчивостта на Пловдивското гражданско общество, мисията на Районен център за трансфузионна хематология – гр. Пловдив би била невъзможна.

Ето защо, по случай световния ден на безвъзмездното кръводаряване желаем на всички кръводарители крепко здраве, дълголетие, добро настроение и лични успехи.

             Благодарим Ви!

          Ръководството на РЦТХ – гр. Пловдив

Спешна нужда от дарители на реконвалесцентна плазма

РЦТХ - гр. Пловдив има нужда от дарители на реконвалесцентна анти-COVID-19 плазма. Каним желаещите да помогнат преболедували и чувстващи се здрави граждани и гости на града, да се обадят в Кръвния център на тел. 00359 885 319 290 от 8:00 до 15:00 часа, за да бъдат изследвани за дарители.

Благодарим Ви за съпричастността!

Donor

Дари кръв, помисли за другите!

Вследствие извънредното положение и пандемията от корона вирус, броят на безвъзмездните кръводарители драстично намаля.

За да се справи с критичното положение, Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив отправя призив към Фирмите и гражданите на гр. Пловдив и Областта, които могат да се организират за кръводаряване.

Ние имаме възможност и готовност чрез предварително заявяване, да ви улесним като ви извозим в групи по няколко души /3-6/, с наш транспорт до Кръвния център и да ви върнем, като се спазват ограниченията и изискванията на Националния щаб за безопасност.

Нека проявим милосърдие и благотворителност!

Благодарим Ви предварително!

За повече информация, организация и координиране, моля звънете на тел. 0885184889 – Христозова, Кръвен център гр. Пловдив или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Информация за лечебните заведения относно донорите и реципиентите на реконвалесцентна плазма

Уважаеми колеги, 

Съгласно изискваниата на Съвета на Европа, отправени към компетентните органи /МЗ и ИАЛ/, от 18.06.2020г. Трансфузионната система в Република България е регистрирана в Европейската програма на кръвните центрове за реконвалесцентна плазма COVID - 19/ EU COVID-19 Covalescent Plasma database /EUCCP/.

Участието в тази програма налага подаване на анонимна информация за донорите и реципиентите на реконвалесцентна плазма COVID - 19. Формулярите, които следва да се попълват са част от документацията, предоставена от програмата.

Попълнените документи се връщат в РЦТХ - гр. Пловдив

или на:https://ec.europa.eu/health/blood_tissues_organs/covid-19_en

Формулярите можете да изтеглите от тук: Clinic-ccp.docx

 

Сметка за дарения на РЦТХ - Пловдив

  

Във връзка с обявяването на извънредно положение за цялата страна и необходимостта от прилагане на разгънати противоепидемични мерки в дейността, РЦТХ - гр. Пловдив се нуждае от допълнителни материални и/или финансови средства с цел подпомагане ежедневната работа на служителите с кръводарители.

При наличие на желание и възможност бихте могли да помогнете на Центъра чрез дарение, като средствата бъдат превеждани по банкова сметка на РЦТХ - гр. Пловдив:

Банка: Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR75273154661201

BIC: UNCRBGSF

За контакти:

Районен център за трансфузионна хематология - Гр. Пловдив

Адрес: Гр. Пловдив, Бул. "България" 234 Б

Еmail: rcth_pl@abv.bg

 

Благодарност към всички дарители и спомоществователи

Отмина една особена година, белязана от пандемията с COVID-19. Година, в която се наложи бързо да се приспособяваме към новите условия на работа и живот.

Беше година, която показа, че добротата, милосърдието и добротворството са присъщи на гражданското общество на град Пловдив.

От името на нуждаещите се пациенти, ръководството и целият колектив на Кръвен център – Пловдив благодари от сърце за навременната и адекватна намеса на сдружението „Бизнесът за Пловдив“ с членове над 30 изявени, проспериращи местни компании, които организираха и доставиха необходимите апарати за даряване на реконвалесцентна кръвна плазма в Пловдивския районен център за трансфузионна хематология.

Благодарим на всички дарители и спомоществователи, с чиято помощ Кръвен център – Пловдив има необходимото оборудване за извличане и обработване на така необходимата и ценна реконвалесцентна плазма. Така за закупуването на шоков фризер помогнаха голям брой фирми и физически лица, организирани от г-жа Нели Иванова и г-жа Пепи Павлова, подкрепени от Общинската администрация. За осигуряване на специализираната медицинска апаратура, касаеща COVID-19 – сектора на РЦТХ – гр. Пловдив, изключително активна помощ и съдействие пред Министерство на здравеопазването оказа г-жа Дани Каназирева – Областен управител на област Пловдив.

Благодарим на всички Вас многобройни, анонимни, безвъзмездни и доброволни кръводарители през трудната 2020г. за Вашата човечност, благотворителност и гражданска ангажираност.

Благодарим и на Вас дарители на реконвалесцентна плазма, които сблъсквайки се с коварната болест сте готови да помагате на нуждаещите се болни след оздравяването.

Благодарение на всеотдайният екип на РЦТХ – гр. Пловдив от високо квалифицирани професионалисти /лекари, сестри, лаборанти и др./ чрез интензификация, работата на звеното стартира успешно на 18.11.2020г.

Благодарение на всички Вас, много болни са прекарали Коледа и Нова година отново със своите семейства и близки, много заболели са имали шанс за живот.

Пожелаваме Ви една здрава, мирна и успешна 2021 година!

Благодарим!

Благодарност.pdf

Poker websites gbetting.co.uk/poker sign up bonuses