Акция за кръводаряване по случай Деня на независимостта

 

b1                                    ДАРИ КРЪВ, ПОМИСЛИ ЗА ДРУГИТЕ!

 

Дарената кръв е незаменимо средство за спасяване и поддържане на човешкия живот, тя няма аналог, затова безвъзмездното кръводаряване е реалната възможност и израз на милосърдие, състрадание и човечност.

Вследствие на пандемията с Covid-19 и предприетите мерки при удължената епидемична обстановка, драстично намаляха безвъзмездните кръводарители, нуждите обаче не намаляват. За набавяне на необходимото количество кръв и кръвни съставки за пациентите в лечебните заведения, се надяваме на отзивчивостта и благотворителността на здравите и съпричастни граждани на гр. Пловдив, които вярваме че ще проявят своето гражданско съзнание и благородство, за да помогнат в лечебния процес на нуждаещите се болни.

На 18 и 21 септември 2020г., от 9.00 до 14.00ч., по повод Денят на Независимостта, на площад Стефан Стамболов ще бъде разположен подвижният кабинет за кръводаряване на Кръвен център – Пловдив за удобство и улеснение на желаещите да кръводарят.

 Благодарим Ви!

 

 

Даряване на реконвалесцентна плазма

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Във връзка с актуалната ситуация, свързана с разпространението на COVID – 19 в Република България, МЗ отчитайки възможностите за използване на прясно замразена плазма от реконвалесцентни граждани, създава условия и база такава реконвалесцентна плазма да се получава в НЦТХ – гр. София към момента. Целта е да се организира Национална банка за реконвалесцентна плазма COVID – 19 за пациентите в цялата страна.

Ето защо, прилагам Ви апел от директора на НЦТХ – гр. София, както и телефони за установяване на контакти в случай на заинтересованост за даряване на реконвалесцентна плазма.

За повече информация в НЦТХ – гр. София телефони:

02 92 104 86;

02 92 104 74;

02 92 104 77;

02 92 104 20.

Приложение, съгласно текста.

С поздрав,

Д-р С. Джевизова

Директор на РЦТХ – гр. Пловдив

 

pdfApel.pdf

Извънредно работно време на РЦТХ - гр. Пловдив

Уважаеми КРЪВОДАРИТЕЛИ,

Поради въведеното извънредно положение в страната във връзка с пандемията от COVID – 19, Районен център за трансфузионна хематология – град Пловдив извънредно въвежда работно време за обслужване на кръводарители, а именно:

  • От понеделник до петък – от 8:30 до 18:30 часа, без прекъсване;
  • събота и неделя – няма да се работи с кръводарители.

В така създалата се ситуация, когато повечето фирми и учебните заведения не работят и не могат да се организират мобилни акции по кръвонабиране, Кръвният център – гр. Пловдив се нуждае от прясна кръв, за да може да задоволи нуждите на лечебните заведения в Пловдив и региона от кръвни съставки.

Обръщаме се с молба към всички здрави граждани, които желаят да бъдат съпричастни и да помогнат на нуждаещите се болни като станат кръводарители – благодетели, да дарят кръв безвъзмездно в сградата на Центъра на адрес: бул. България № 234Б.

Предварително благодарим за гражданската позиция и проявеното милосърдие от името на нуждаещите се пациенти!bigstock-charity-health-care-donation-2

Огромна благодарност към кръводарители и спомоществователи

Ръководството и целият колектив на РЦТХ – Пловдив благодари най-сърдечно на всички, които станаха съпричастни и кръводариха благотворително.

Благодарим Ви, че в ситуация на извънредно положение, вследствие на епидемията от COVID-19, Вие проявихте милосърдие, състрадателност и човечност към съдбата на непознати болни, към хора, които имат нужда от помощ.

Човешката кръв е уникална, тя няма аналог, затова кръводаряването е израз на най-висша степен на благотворителност и гражданско съзнание.

Искрено благодарим на фирми, дарители и спомоществователи за щедростта и помощта, която проявиха към Кръвен център – Пловдив в тази тежка ситуация. Това за нас е жест на хуманност и солидарност от хора с добри сърца.

Пожелаваме на всички светли и щастливи празници!

Благодарим!

Работно време за празничните дни:

На 17 април /петък/ - от 10.00 до 14.00ч.  

На 18 април /събота/ - от 10.00 до 14.00ч.

На 20 април /понеделник/ - от 10.00 до 14.00ч.

БЛАГОДАРИМ ВИ, СТУДЕНТИ!

Приключи още една изключително успешна Студентска кръводарителска кампания, проведена от Районен център за трансфузионна хематология - град Пловдив във висшите учебни заведения в града.

Благодарим на ръководствата на университетите, които ни съдействаха авторитетно и предоставиха необходимата база за удобство на кръводарителите и подходящи условия за работа на специализираните екипи от Кръвен център - Пловдив.

Вдъхновението и мотивацията на студентите, включили се в кръводаряването са похвални и показват, че повече млади хора се приобщават към ценностите на гражданското общество като благотворителност, милосърдие, добротворство и човечност.

Благодарим Ви, кръводарители! Вие изпълнихте човешкия си дълг, вие помогнахте на нуждаещите се болни, вие направихте живота по-добър!

Бъдете щастливи и успешни! Желаем ви здраве и блогополучие и светли Великденски празници!

Дари кръв, помисли за другите!

Вследствие извънредното положение и пандемията от корона вирус, броят на безвъзмездните кръводарители драстично намаля.

За да се справи с критичното положение, Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив отправя призив към Фирмите и гражданите на гр. Пловдив и Областта, които могат да се организират за кръводаряване.

Ние имаме възможност и готовност чрез предварително заявяване, да ви улесним като ви извозим в групи по няколко души /3-6/, с наш транспорт до Кръвния център и да ви върнем, като се спазват ограниченията и изискванията на Националния щаб за безопасност.

Нека проявим милосърдие и благотворителност!

Благодарим Ви предварително!

За повече информация, организация и координиране, моля звънете на тел. 0885184889 – Христозова, Кръвен център гр. Пловдив или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Временно преустановяване на работа на мобилен кабинет за кръвонабиране на пл. Централен

Поради настъпващия летен сезон и високите околни температури, РЦТХ - гр. Пловдив преустановява временно работата на мобилния кабинет по кръвонабиране, позициониран на площад Централен в гр. Пловдив.

Сметка за дарения на РЦТХ - Пловдив

  

Във връзка с обявяването на извънредно положение за цялата страна и необходимостта от прилагане на разгънати противоепидемични мерки в дейността, РЦТХ - гр. Пловдив се нуждае от допълнителни материални и/или финансови средства с цел подпомагане ежедневната работа на служителите с кръводарители.

При наличие на желание и възможност бихте могли да помогнете на Центъра чрез дарение, като средствата бъдат превеждани по банкова сметка на РЦТХ - гр. Пловдив:

Банка: Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR75273154661201

BIC: UNCRBGSF

За контакти:

Районен център за трансфузионна хематология - Гр. Пловдив

Адрес: Гр. Пловдив, Бул. "България" 234 Б

Еmail: rcth_pl@abv.bg

Благодарим Ви, учители и ученици!

Приключи една успешна кръводарителска кампания за учителите и учениците, навършили 18 години от учебните заведения в гр. Пловдив и Областта.

Благодарим на всички кръводарители!

Благодарим от името на многобройните нуждаещи се пациенти на младите хора за ентусиазма, добрината и човечността, те ни вдъхнаха увереността, че са достойни да продължат традициите в безвъзмездното кръводаряване и да помагат благотворително!

Poker websites gbetting.co.uk/poker sign up bonuses