изтеглен файл

 

 

14 юни – Световен ден на безвъзмездния кръводарител!

 

 

            На 14 юни, всяка година, в страните по целия свят се отбелязва Световния ден на безвъзмездния кръводарител. Основната цел на събитието е да се повиши осведомеността на хората в световен мащаб за необходимостта от безопасна кръв и кръвни продукти. На този ден всеки от нас трябва да осъзнае ценността и незаменимостта на кръводаряването, като благотворителна проява на личността. Дарявайки кръв, всеки може лично да спомогне за постигане по-добро здраве на цялото човечество.

                           Кръводаряването е полезно! То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.

                           Важно е редовно да се дарява кръв, за да има достатъчно кръв и кръвни съставки за лечебни цели и преди възникване на извънредни ситуации. Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв, като жените могат да дарят кръв най-много 4 пъти в годината, а мъжете не повече от 5 пъти.

          

По случай Световния ден на безвъзмездния кръводарител,

           Ръководството и целият колектив на „Районен център за трансфузионна хематология“ – Пловдив, както и лекуваните с кръв и кръвни съставки пациенти, изказват своята най-сърдечна благодарност към всички безвъзмездни и доброволни кръводарители.

             Благодарим Ви, че сте подарили частица от доброто, ко

ето носите в себе си на хора, които имат нужда от помощ. Вие няма да видите радостта в техните очи, но знайте че сте направили дните на много семейства по-щастливи и по-спокойни.

               Сърдечно благодарим, на всички държавни, общински и частни предприятия, учреждения и структури на територията на град Пловдив и съседните области, за съдействието при провеждането на акции за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

               Благодарим Ви, че спомогнахте за своевременното набавяне на необходимите количества кръв и кръвни биопродукти за нуждите на лечебните заведения и помогнахте в лечебния процес на много граждани на гр. Пловдив и Пловдивския териториален обхват.

                 Убедени сме, че с общи усилия ще съ

здадем положително отношение към безвъзмездното и доброволно кръводаряване, като хуманен и доброволен акт на милосърдие и човешка солидарност и ще приобщим повече хора към тази благородна кауза, за да сме в помощ на нуждаещите се пациенти в болничните заведения.

               Дарената кръв е осъзнат подарък, шанс за живота и няма заместител. Тя няма цена, така както любовта, приятелството и човешкото здраве! Нека бъдем приятели, да се обичаме, подкрепяме и да подаряваме живот!

               Желаем на всички граждани крепко здраве, дълголе

тие, добро настроение и лични успехи.

 

 

             Благодарим Ви!

          Ръководството на РЦТХ – гр. Пловдив

Poker websites gbetting.co.uk/poker sign up bonuses